Gravid i uke 1 og 2


Den første delen av svangerskapet

 
Graviditet kunngjøringen er for mange starten på en stor forandring i livet. Hvis de venter sitt første barn, alt er nytt, og det kan være både spennende og foruroligende. Hvis du tidligere har hatt ett eller flere barn kan ha andre forventninger. Hver graviditet er unik, og kan derfor aldri helt forberede seg på hva det vil bli.
 
Graviditet er vanligvis delt inn i tre deler, de såkalte trimester. Den første trimester løper til uke 12, den andre mellom uke 13 og 24, og den tredje fra uke 25 til fødselen.
 
Under den første del av svangerskapet embryoet utvikles fra en enkelt celle til et foster som har alle de kroppsdeler på plass. Det er normalt å føle seg kvalm i første trimester, og det går over da. At man er ekstra følsom er også vanlig i begynnelsen. Det er delvis på grunn av den skiftende hormonelle balanse i kroppen.
 
Hvordan opplever svangerskapet avhenger av mange forskjellige ting. Kjenne litt bedre enn de hadde trodd de ville, andre får symptomer på graviditet som gjør dem føler graviditet som utmattende. Noen kvinner kan bli så syke at de er sengeliggende i flere uker, mens andre kan leve nesten normalt gjennom hele svangerskapet.
 
Er du sliten og føler deg syk kan det hende du trenger hjelp med oppgaver som du kan normalt, for at du skal føle deg så bra som mulig. Til en viss grad, kan det påvirke hvordan du føler deg, for eksempel ved å spise riktig og trene. For den kommende babyens skyld bør du også avstå fra inkludert alkohol så snart du vet du er gravid. Noen mors helse sentre tilbyr et første besøk allerede mellom sjette og åttende uke av svangerskapet for å snakke om livsstil problemer, kosthold og andre ting som kan påvirke fosteret.
 
I tilfelle av fosterets utvikling fra uke til uke, det ser nesten nøyaktig det samme for de fleste fostre i løpet av første og andre trimester. Kvinnens kropp vil også endre på en lignende måte for folk flest. Men svangerskapet kan oppleves annerledes mild eller alvorlig, avhengig av hvordan kroppen din kan håndtere den ekstra stress.
 
Når du har en positiv graviditetstest, kan du kontakte henne prenatal klinikken å planlegge en avtale for et første besøk til jordmor. Noen steder innmelding delt i to besøk. Den første er et helse diskusjon som beskrevet ovenfor. Ved andre besøk noen uker senere du går gjennom medisinsk bakgrunn.
 
De to første ukene av tiden telles i svangerskapet er faktisk ikke gravid. Det avhenger telle den siste første dag blødning som den første dagen av svangerskapet. Eggløsningen skjer vanligvis ca to uker senere, og det er først da at egget kan bli befruktet.
 

Uke 1 og 2

 
Noen føler deres eggløsning. For eksempel kan du få en achiness over en av eggstokken, eller en liten blødning. Noen har mer sexlyst i forbindelse med eggløsningen. Ved eggløsningen kroppstemperaturen stiger omtrent en halv grad og forblir på dette nivået gjennom hele svangerskapet.
 
Etter eggløsning egget vandrer inn i egglederen. Hvor kan det være, og vente en halv til en og en halv dag. Etter samleie, sædcellene svømmer opp gjennom livmoren og møte egget i egglederen, hvor befruktning skjer. Siden sædceller kan overleve i flere dager, selv opp til en uke i sjeldne tilfeller kan de vente for egg hvis du har sex en eller to dager før eggløsning.

Uke 3


Egg har blitt befruktet, begynner det å gå ned til livmoren. Etter tre til fire dager etter dukket det. Så snart egget er befruktet det begynner å dele inn i flere celler. En dag senere, begynner egget å se ut som en Mulberry, og kalles derfor morula som betyr morbær på latin.
 
Egget har ingen forbindelse til mors blod, men inneholder seg den næringen den trenger. Det er kjent som plommesekken som står for sektoren, inntil placenta er dannet.
 
Syv dager etter befruktning, det befruktede egget vanligvis har funnet et sted å feste seg til innsiden av livmoren. Cellene i eggets ytre laget blir klebrig å ta tak, og begynne å legge seg i livmorslimhinnen. De vil da danne morkaken, som vanligvis sitter i den øvre delen av livmoren. Når egg Implantatene i livmoren, er det ganske vanlig at du får en liten blødning.

Uke 4


Egg senger fokuserer nå godt inn i livmor slimhinnen. Celledelingen fortsetter og cellene danner to grupper. Den ene gruppen vil utvikle seg til fosteret, som så langt kalles spiring. Akkurat nå består bare kimen til to tynne lag av celler og ser ut som en liten plate. På den ene enden er bredere, er det frosken hode enden som begynner å vokse og utvikle først.
 
Ved den smale ende av frø er det såkalte häftstjälken, som senere vil bli navlestrengen. Det forbinder bakterie med den andre gruppe av celler som skal bli placenta og føtale membraner. De vil gi næring og beskytte den spirende foster, og denne uken er det hovedsakelig de som utvikler.
 
Disse cellene begynner nå å skille ut graviditetshormonet, heter HCG. Det er det hormonet som gir en avlesning senere i urinprøven hvis du gjør en graviditetstest, men det er fortsatt for tidlig å ta testen.
 
Så langt vi vet oftere enn ikke hvis du er gravid, selv om det skjer at noen kan allerede føle det. Noen ganger kan det være vanskelig for egg å ta tak inne i livmoren. Når det kommer ut med mensen før du selv lagt merke til at du har vært gravid.

Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.