Gravid i uke 13 og 14Den andre delen av svangerskapet

 
Når den andre delen av svangerskapet begynner vanligvis mest immatrikulert ved fødepoliklinikken, MVC. Hvor er du på regelmessige besøk å sørge for at du selv og fosteret har det bra, og hvor du kan få svar på ting du lurer på om graviditeten.
 
Nå, noen en mage synlig, andre kan ikke merke så mye mer enn magen blir oppblåst på kvelden. Mange foreldre har en tendens til å vente med å fortelle om graviditeten før en uke har gått tolv, da den høyeste risikoen for spontanabort er over. Tror noen det er morsomt at nå snakke om nyheter, andre foretrekker å holde det for seg selv.
 
Den andre trimester er ofte en positiv tid. Mange, men ikke alle, føles bra og vet at de kan leve som de pleide å gjøre før de ble gravid. Svangerskapet blir mer synlig med den voksende magen, men kroppen er fortsatt ikke så stor og tung. Kvalmen er over for de fleste, og mange er ikke lenger så sliten. Fosteret vil gjøre seg kjent ved å sparke slik at du kan oppleve sin nærhet, som mange synes er veldig positivt.
 
Mange fortsetter å leve mye som vanlig. Andre kan trenge å trekke ned tempoet og hvile mer. Viktigst, lytt til kroppen din og prøve å leve sunt ved å spise god og variert og til å flytte regelmessig.

Uke 13


Fosteret har vært litt mer fostervann rundt seg og kan bevege seg mer fritt. Det er om lag seks cm lang og veier ca 60 gram. Øynene er fortsatt vidåpne og ørene er fortsatt langt ned. Ørene vil bli flyttet opp fra halsen og øynene vil snart ha sin rette plassering.
 
Fosterets skjelett har så langt vært mild, men blir hardt. Hvis man var røntget nå ville fosterets skjelett også sett.
 
Hjertet har hatt i mange uker. I løpet av den tid som barnet er i magen, den har en spesielt tilpasset blodsirkulasjon. Hjertet pumper blod rundt, men den passerer nesten ingen lunger. Siden fosteret ikke trenger å bruke lungene selv ta en snarvei blod gjennom hjertet. For å muliggjøre dette, er det et hull mellom hjertets to atria. Når barnet er født, og tar sitt første åndedrag presset sammen hullet.

Uke 14

De fleste begynner nå å få litt mage. Hvis du tidligere har gitt fødsel magen er vanligvis større mye tidligere. Det er fordi livmoren kan bli mer fremover tiltet etter første svangerskap og magemusklene mer strukket.
 
Fosteret har vært syv til åtte cm lang, målt fra hode til hale. Det fikk hender og føtter, fingre og tær. Huden er tynn og gjennomsiktig, og dekket med små tynne hår. Små flak utenfor babyens fostervannet.
 
Fosteret kan bevege seg i vannet nå, og også gjøre svelger bevegelser. Bevegelsene er ikke viljebestemte ennå. I den mannlige fosteret utvikler prostata og sædblærene.

Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.