Gravid i uke 27 og 28Uke 27


Livmoren har vokst og toppen er nå mellom navlen og brystkassen.
 
Fosteret veier mindre enn et kilogram, og kan være omtrent 37 cm lange. Håret kan ha begynt å vokse ut. Noen barn vil bli født med, og veldig langt hår, mens andre ikke har noe hår i det hele tatt når de blir født.
 
Det er fortsatt god plass for fosteret å gå videre. Mange fostre er mer våken om natten, så du kan finne at flere spark i magen. Når fosteret tog i bevegelse den opp sin fysikk å bli sterkere i kroppen.
 
De fleste barn ville overleve nå hvis de ble født for tidlig. Tarmene har modnet og ville være i stand til å motta morsmelk. Men likevel, er babyen skjøre og trenger mye omsorg for å overleve utenfor livmoren. Hver uke, og selv dager, gjør en stor forskjell for barnets modenhet. Lungene har utviklet seg sterkt, men selv om barnet vil nå kunne puste luft alveolene trenger enda mer tid til å utvikle fullt ut.

Uke 28

Livmoren er nå så stort at det påvirker måten du beveger deg. Det kan fortsatt være aktiv, men kroppen forteller ham hvis du tar i for mye. Da kan du få sammentrekninger som betyr at livmoren kontrakt og bli hard.
 
Fosteret veier ca en kilo, og er ca 39 centimeter lang. I gutter, har testiklene begynt å vandre ned gjennom lyskekanalen fra buken til pungen. Når en gutt, nyfødt undersøkt alltid om testiklene har vandret hele veien ned, ellers fulgt opp senere.Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.