Gravid i uke 15 og 16Uke 15


Det begynner å vises mer at det er noe som skjer og mange må kjøpe større klær. Noen som har født tidligere tror de vet allerede at babyen beveger seg, men det er fortsatt ganske sjelden.
 
Fosteret vokser raskt og veier bare 100 gram. Denne uken vil det være ca 14 cm lang, målt fra topp til tå. Nå fosteret kan få tommelen i munnen, men fortsatt ikke kan kontrollere sine bevegelser fordi nervesystemet er fortsatt så uutviklet. Leppene begynner å få et fyldigere form fordi fett blir lagret inn.
 
Rundt uke 15 tilbys kvinner over 35 år til å gjøre fostervannsprøve fordi risikoen for kromosomavvik øker med alderen. Selv kvinner med arvelig sykdom i familien får dette tilbudet.

Uke 16

Nå føler jeg meg mye mer våken igjen. Kvalme kan ha forsvunnet, og noen som har født før kan begynne å føle at det er noe beveger seg i magen min. Det kan føles som prikking bobler eller en fisk flopping til.
 
Fosteret er ca 16 centimeter lang og veier rundt 150 gram. Neglene på fingre og tær blir tykkere. Bein i kroppen din blir tøffere og nervesystemet fungerer. Det er sett i en ultralyd når fosteret beveger seg med koordinerte bevegelser. Den har god plass til å bevege seg rundt i magen. Øyelokkene er stengt, og bak dem, flytte blikket sakte. Allerede fosteret sannsynligvis utviklet sin sans for smak.
 
Fosteret kan høre og rykk hvis noen plutselig støy oppstår i nærheten av magen. Støynivået inne i magen er ellers ganske dempet. Mye som når du ligger i badekaret med ørene under vann. Barnet alltid høre lyder fra morens hjerte og guts. Kanskje det er kjennskap til lyder som forklarer hvorfor noen barn synes å sove bedre i rom som ikke er helt lydløs.
Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.