Gravid i uke 39 og 40Uke 39


Babyen veier rundt 3,2 kg og er ca 50 cm lang. Det fyller magen og er ganske tung. Mange vordende mødre lengter intenst til graviditet å være over.
 
Du trenger å sove og spise riktig for å takle fødselen. Hvis det er det første barnets fødsel kan ta opptil en dag og det er ikke uvanlig å miste både en og to netters søvn.
 
Barnet er nå forbereder hans fødsel. Det fikk en rekke næringsstoffer og gir også beskyttelse mot visse sykdommer ved at den har mottatt mors antistoffer. De vil beskytte barnet første gang før det har dannet seg.
 
Barnets hjerne veier ca 400 gram. Det er i stadig utvikling og vil ikke bli helt ferdig før barnet er rundt to år. Tåneglene har vokst ut nå og dekke hele tå.

Uke 40

Nå, de estimerte 40 uker av svangerskapet gått. Men for mange, kan det fortsatt ta noen uker før fødsel begynner.
 
Mange kvinner føler seg deklarert og lei av svangerskapet når full tid. Du vil bare ha babyen å komme ut. Noen lurer på om det er mulig å indusere arbeidskraft selv ved å kjøre trapper eller spise spesiell mat. Men arbeidskraft ikke kan bli tvunget på, og det er best at barnet vil komme når den er klar. Jordmor på fødeklinikk kan svare på spørsmål du måtte ha om postpartum utbruddet.
 
I gjennomsnitt veier et barn i denne uken rundt 3,6 kg og er ca 51 cm lang, men vekten og lengden kan variere mye.
 
Morkaken veier omtrent en halvkilo. Den vil fortsette å gi ernæring til fosteret i noen tid.Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.