Gravid i uke 19 og 20Uke 19


Nå kan du føle livmoren under navlen og er omtrent like stor som hodet til en nyfødt baby. De fleste vet at fosteret beveger seg, som vanligvis føles ekstra bra hvis du har hatt vanskelig for å tro at det virkelig er en baby der inne. De ofte føler seg bedre og føler seg mer våken som svangerskapet går inn i en roligere fase.
 
Fosteret er nå ca 22 cm lang, veier rundt 280 gram og kan knipse sine hender. Foster Fettet er tykk og dekker hele fosteret. Huden over hele kroppen har også fått små tynne hår, noe som vil falle av før fosteret er full sikt. De har også en plikt til å beskytte sensitiv hud.
 
I magen og tarmene begynner væsken er dannet som vil være nødvendig for fordøyelsen. Bak mulighet for melketennene er nå tilgjengelige muligheter for de permanente tennene som barnet vil få senere i barndommen. Flickfostrets eggstokkene har allerede disponert for hennes fremtidige eggceller.

Uke 20

Halvparten av svangerskapet har gått. Du begynner å få en mage som alle kan se og livmoren når helt opp til navlen.
 
Fosteret veier nå ca 350 gram og er ca 24 cm lang. Det har øyevipper og kanskje litt hår på hodet. Øyelokkene er ferdig. Fingers negler vokser, men de dekker ikke hele fingertuppen ennå. Svettekjertlene er ferdig nå, men fosteret vil ikke starte svett før etter hans fødsel.
 
Fosteret har følt, og kan reagere på smerte. Det kan gjøre komplekse bevegelser som bakover salto.


Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.