Gravid i uke 5 og 6Uke 5


Menstruasjonen er forsinket og har ikke vært i noen dager, men har fortsatt ikke vært noen virkelig sikre tegn på at du er gravid. Noen begynner å føle seg syk og å være sliten, andre føler at brystene er skjør og anspent. Noen føler humørsvingninger, mye som du kan gjøre når du får mensen.
 
Grodden er nå omtrent en tomme lang. Den består av tre lag av celler, den såkalte groddbladen, som vil være forskjellige deler av kroppen. Det øverste laget vil særlig være hjernen, nervesystemet og hud. Sidene av lageret folde oppover for å danne et rør hvor ryggmargen og utvikling av hjernen.
 
Mellomlaget vil være bein, muskler, blodårer og brusk. Begynnelsen av ryggraden og musklene synlig som klumper på frøplante sider. Det nedre lag av celler, i særdeleshet skjema magen, tarmene og lever.
 
Nå spiren fått alle de nødvendige cellene på plass for å kunne fortsette å utvikle seg til mennesker og kalles derfor embryo. Det betyr " noe som vokser. " Disse ukene, fra uke fem til uke ti, er svært viktig fordi det er nå at alle organer dannes.
 
Fra uke fem, kan du vanligvis finne ut om du er gravid ved å teste sin urin. Du kan teste dette en dag etter at perioden ikke har materialisert, men så tidlig, testen noen ganger ikke utslett tross for å være gravid. Hvis testen viser at du er gravid, er det sant alltid, hvor tidlig du gjør det. Graviditetstester kan gjøres ved fødepoliklinikken, MVC, eller du kan kjøpe en test på et apotek eller butikk og gjøre det hjemme.

Uke 6


Nå har du mensen trakk to uker over tid for de fleste, og mange vet at de er gravide. Brystene kan være stram, og du kan føle deg syk. Det er også vanlig at man er veldig sliten, og mange må gå hjem og sove etter jobb hver dag. Alt dette er som det skal. Det er kroppens måte å fortelle deg at du er gravid.
 
Denne uken starter hjertet slo i den lille embryo, som er nå om lag fire millimeter lang og ligner en liten, buet spor.
 
Hva blir armene blir dannet tidlig i uken, og mot slutten av uken dannes hva som vil være bena. Du kan se et snev av hvor de vil sitte. Armene vil fortsette å utvikle seg før bena.
 
Inne i embryo er den potensielle gut fra hodeenden til halen slutten. De indre organer som mage, tarm og nyrer er i ferd med å komme inn. Hva blir hjerne, ryggmarg og den sentrale nervesystemet fortsetter å utvikle seg, i tillegg til ryggvirvler.
 
Amniotic sac er dannet, men så langt er det nesten ingen fostervann. Häftstjälken, som er å bli den navlestreng er fortsatt kort. Det vil vokse slik at det blir lang og elastisk, og vil være omgitt av et lag av beskyttende gel til å tåle alle fosterbevegelser senere i svangerskapet

Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.