Gravid i uke 11 og 12Uke 11


Fortsatt synlig er vanligvis ikke at du er gravid, men du vil ikke føle det veldig tydelig. Trøtthet følt av mange signaler om at du bør ta det med ro.
 
Fosteret har vært omtrent fire centimeter lang og veier rundt åtte gram. Den har armer og ben og kan bevege seg. Likevel man føler ingen bevegelse fra fosteret, men hvis en ultralyd viser at den beveger seg.
 
Nå kjønnsorganene får sin rette form. At en gutt som vokser de to folder sammen og danner en pose. Bakterie knopper vokser og dro ut for å danne en penis. I en jente blir bretter igjen å danne kjønnsleppene, og kjønn knopp skjema jentas klitoris.
 
Øynene hans var dekket av tynne øyelokk. Fetal lungene har gjort noen av sin utvikling og er fylt med fostervann. Tarmen som en gang har vært i navlestrengen kan nå plassere å trekke inn magen hvor de lever, bukspyttkjertel og andre organer vokse.

Uke 12

Etter denne uken, den største risikoen for spontanabort over. Morkaken og navlestrengen har fullstendig tatt over tilførselen av næringsstoffer og oksygen til fosteret. Vanligvis begynte kvalme og trøtthet å blekne etter de første tolv uker. Noen har fått noen pounds i vekt, andre kan i stedet ha gått ned litt.
 
Fosteret har tynn, gjennomsiktig hud. Det er omtrent fem cm lang og veier i underkant av 15 gram. På fingertuppene begynner unikt mønster, fingeravtrykk, vil bli dannet. Overleppen blir hennes Amors pil og negler blir tydeligere. Skallen bein blir dannet.
 
Nå fosteret kan bevege både armer og ben og ser ut som en liten mann. Ansiktstrekk har begynt å komme, og øynene er lukket. Nesten alle organer og funksjoner er på plass, men mye mer tid er nødvendig for den videre utviklingen fram til fødselen.

Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.