Gravid i uke 37 og 38Uke 37


Nå vurderes barnet til full sikt, noe som betyr at den er klar til å bli født, mellom uke 37 og 42. Den veier ca 3 kg og er ca 48 cm lang.
 
De fleste barn har slått hodet ned. Noen ganger hodet senket helt ned i bekkenet, og da vanligvis jordmoren si at det har blitt fikset. Det betyr at barnet har falt så langt at hodet ikke kommer til å gå på akkord med utsiden.
 
Dersom barnet er med halen ned, kalt seteleie, vanligvis kommer til fødselsprotokollen for et forsøk på å snu barnet. Hvis vellykket, diskusjoner med legen hva er den beste måten for barnet å bli født på vanlig måte eller ved keisersnitt.

Uke 38

I denne uken babyen veier bare litt over 3 kg, og er ca 49 cm lang. De fleste barn ligger med hodet ned nå. Når barnets hode har avgjort vanligvis får en litt lettere for mor å puste og spise igjen fordi det blir litt mer plass på toppen av magen. Flere og flere mennesker føler sammentrekningene
 
Smerte er vanskelig selv for barnet.Men barnet kan gjøre dette godt, og har slike erfarne ekstra næringsstoffer som den kan bruke. Spekket fungerer som en energi reserve, første gang etter fødselen.Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.