Gravid i uke 21 og 22Uke 21


Nå er alle organer dannes, men det vil ta mange uker før de kommer av alder og begynne drift. Det har vært ca 26 centimeter lang, og økt i vekt til ca 400 gram.
 
De ytre ørene begynner å få sin endelige form, og nå sitter på rett sted til fosterets hode. Fosteret kan høre og reagere på lyd og lys.
 
Livet i livmoren er ikke utmattende for fosteret, som bor i en vektløs tilstand og trenger ikke bruke mye energi. Det er fortsatt svært utbygde og ikke kunne overleve utenfor mors liv.

Uke 22

Fosteret er fortsatt stengt øyne, men kan se lys og mørke gjennom de tynne øyelokk. Forskning har vist at synet begynner å utvikle seg på slutten av første trimester, og nå begynner å fungere. Vekten har økt til 450 gram, lengden til 27 centimeter.
 
Fram til ca midten av svangerskapet, vokser fosteret ganske lik. Dette er grunnen til at ultralyd som gir en omtrentlig forfallsdato er før tjue uker. Etter at de individuelle forskjeller ses klart. Noen barn vil være lang og smal, andre kort. Fødselsvekt er også påvirket av hva kvinnen spiser under svangerskapet hennes og hvordan hun bor.


Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.