Gravid i uke 17 og 18Uke 17


Vanligvis har de nå gått opp fra to til fem pounds. Noen begynner å føle at kroppens slimhinner blir mer hoven. Les mer om det i kapittelet Vanlige graviditet symptomer.
 
Fosteret begynner nå å få flere barn like proporsjoner. Kroppen vokser raskt og vokse opp med hodet. Lengden er ca 18 centimeter og veier ca 180 gram. På hodet og øyenbryn har begynt å vokse røtter og bli grovere.
 
Fosteret butikker i såkalt brunt fett i kroppen. Den brune fettet hjelper barnet å holde varmen etter fødselen. Noe av det vil forsvinne etter hvert. Også nå begynner fosterets fett som er dannet av kjertler i huden. Foster Fettet ligger som et beskyttende lag på sart hud, så det ikke suges opp av fostervannet.

Uke 18

På denne tiden, vanligvis den første ultralydundersøkelsen gjort. Ofte er det først nå som en partner for ekte kan forstå at en baby er på vei. Ultralyd er gjort for bedre å beregne når babyen skal fødes. Som en potensiell forelder, er det lett å mentalt forberede seg til fødselsdato som det blir. Men man kan aldri vite sikkert, og det kan ta mer enn to uker etter beregnet før babyen kommer.
 
Når gitt en omtrentlig forfallsdato kan også gjelde for trygdekassen om svangerskapspenger, som kan tas ut fra uke 32. Graviditet Pengene er for friske kvinner som har jobber som er tunge eller involverer andre risikoer, og kan derfor ikke jobbe hele svangerskapet.
 
Fosteret nå veier 250 gram, er 20 cm lang og har begynt å lagre på mer fett i kroppen. Fingre og tær begynner å se mer ferdig ut, og du kan forestille deg alle de små linjer som vil senere bli fingeravtrykk.

Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.