Gravid i uke 35 og 36Uke 35


Nå øke hastigheten på vekt, opp til litt over ett halvt kg hver uke. Det er ca 300 gram til fosteret, som nå veier ca 2,4 kg. Det har vært nesten 47 centimeter lang.
 
Fosteret har lagt på mer fett. Huden er tykkere og mindre gjennomskinnelig. Den lodne hår som tidligere fantes på kroppen er borte, og huden er dekket med rikelig med beskyttende vernix. Dersom barnet skulle bli født nå, kan den utflytende hud er hvit og seig av alt fett. Fettet gjør huden veldig myk.
 
De fleste barn lå med hodet ned. Når barnet har justert den riktig, mange en lettelse. Nå det blir mer reell, og snart barnet kan få. Livmoren har vokst så høy at den når brystkassen.

Uke 36

Fosteret begynner å forberede seg til å bli født. Det trener puste, men ikke når den sover dypt. Fosteret har nå utvidet perioder med både søvn og aktivitet. Det er like ofte som før, men kan ikke gå hele svin på samme måte. Derfor opplever oftere at i stedet puffs og gjør feiende bevegelser.
 
Nyrer er nå ferdig utviklet. Fosteret har vært ca 47 centimeter lang. Den legger til de ca fjorten gram fett hver dag, og veier i denne uken rundt 2,6 kilo. Gutter er ofte litt tyngre enn jenter. Det er annerledes med 100-200 gram mellom gutter og jenter.


Copyright © 2013-2024 www.hvilkenuke.com - Privacy & Terms.